Ontwerptips

Hoe maak je het mooiste kaartje?

Heb je je ontwerp klaar en wil je dat wij even meekijken of het er goed uitziet, neem gerust contact met ons op. Bel of mail ons dan even. Om je een beetje op weg te helpen met je kaartje volgen hier een paar handreikingen. Stijl en rust zijn daarbij het motto.


1. Lettergrootte
De kaartjes zijn opgemaakt met voorbeeldteksten. Houd deze grootte van letter zoveel mogelijk aan. De aankondigingszinnen en de adresgegevens kan je in een type 10-12 zetten. Maak de namen ook niet te groot, houd ook hier de voorbeeldtekst aan. Gebruik ook niet teveel verschillende groottes door elkaar. Dat geeft een rommelig beeld.

2. Lettertypes
Gebruik niet teveel lettertypes door elkaar. Je kunt alle teksten in één lettergrootte doen, of de namen in een andere grootte.

3. Kleuren
Gebruik zoveel mogelijk de kleurtinten van het kaartje. De voorbeeldteksten op de kaartjes hebben dezelfde kleuren als het ontwerp, dus die kan je heel makkelijk aanhouden. Als je zelf een kleurcode hebt, kan je die ook gebruiken. Klik dan op het element wat je wilt verkleuren en je ziet rechts een kleurvierkantje. Klik daarop en je krijgt een kleurenwaaier. Bij de kleurcode (#000000) kan je zelf een code aangeven met een # ervoor. Zo kan je ook de kleur van de teksten aanpassen.

Tip: Zoek je een kleur, kijk dan eens op http://www.htmlcolorcodes.com. Hier kan je zelf een kleur zoeken en de kleurcode met het # ervoor kopiëren in onze kleurentabel in de ontwerptool.


4.Randen

Plaats de teksten niet te dicht bij de randen, hou minimaal een ruimte van 1-2 cm over.

5. Aanduiding van tijd en datum
De geboortetijd kan je aangeven met een dubbele punt, maar ook met een enkele punt. Dus 12:34 uur of 12.34 uur. Deze schrijfwijzen zijn allebei goed. De maanden van het jaar worden met een kleine letter geschreven.

6. Aankondiging
Vaak wordt de aankondigingszin verkeerd geschreven: 'We zijn blij met de geboorte van onze dochter en zusje', dit moet zijn 'We zijn blij met de geboorte van onze dochter en mijn/ons zusje'.

7. Stempels
Op onze stoere geboortekaartjes (maar natuurlijk ook bruikbaar op andere kaartjes) staan stempels. Je kunt deze zelf aanpassen in grootte, kleur en plaats. Lees hier de uitleg hoe je dat doet. De trouwkaarten en onze nieuwste kaartjes bevatten veel losse elementen, deze kan je zelf aanpassen in kleur en grootte.

8. Lagen
Ieder kaartje is opgebouwd uit lagen. In de ontwerptool zie je aan de linkerkant onderaan een blok met lagen. Deze gebruik je bijvoorbeeld om een stempel over een foto heen te zetten, of een foto juist achter het ontwerp. Door gebruik te maken van het pijltje achter de laag kan je een illustratie of tekst omhoog of juist omlaag zetten in een ontwerp.

 


9. Kleuren en papiersoorten

De kleuren zoals ze op het scherm getoond worden, komen niet altijd overeen met de werkelijke kleuren. Ook komen de kleuren op de verschillende papiersoorten anders uit. Bestel daarom altijd eerst een gratis proefdruk

10. Eigen foto
Kaartjes met een eigen foto zijn altijd erg leuk. Wil je een eigen foto in zwart-wit of sepia maken maak dan gebruik van een programma als Picasa. Dit is een gratis programma waar je eenvoudig dit soort aanpassingen kunt doen.

11. Tekstwissel

Wil je een kaartje maken met verschillende teksten (bijvoorbeeld een uitnodiging voor daggasten en avondgasten), kopieer dan de kaart in je account door de groene plus-knopjes rechtsboven het kaartje. Je kunt dan de teksten aanpassen en het kaartje opslaan.

Mocht je er toch niet uitkomen, of vind je het fijn als we even meekijken? Bel of mail ons dan even. We helpen je graag.
Succes!

Hieronder een uitleg hoe de ontwerptool werkt: