Werkwijze kaartjes bestellen

 

Werkwijze kaartjes bestellen

Hoe bestel je een geboorte- of trouwkaart


Stap 1:

Kies een geboortekaartje of trouwkaart uit onze collectie. Linksboven iedere kaart staat 'maak je kaart'. Als je hierop klikt kom je in de ontwerptool. Hier kan je zelf de teksten aanpassen in een favoriet lettertype en je eigen kaart opmaken. Gebruik een standaard kaart, of pas deze naar wens aan. In onze ontwerptool vind je veel achtergronden, illustraties, labeltjes en nog veel meer leuke elementen om er een mooie kaart van te maken. Leuk om aan de slag te gaan met je eigen kaartje en er een persoonlijke touch aan te geven.

Wil je liever helemaal zelf een kaart ontwerpen, ga dan naar de pagina 'zelf ontwerpen' en ga aan de slag met je eigen kaart.

Stap 2:

Als je het kaartje wilt bewaren, maak dan even een eigen account aan. Je vindt bovenaan de website rechts een inlogknop. Als je alle gegevens hebt ingevoerd, ben je geregistreerd en kan je de kaartjes opslaan in je eigen account. De kaartjes blijven daar altijd bewaard. Zo kan je dus meerdere kaartjes opmaken en opslaan.

Wil je dezelfde kaart met verschillende teksten opmaken, kopieer dan de kaart in je account met behulp van de plusjes naast het ontwerp. (Handig voor bijvoorbeeld trouwkaarten met uitnodigingen voor dag-, receptie- en avondgasten.)

Stap 3:

Vind je het leuk om het kaartje ook op papier te zien, bestel dan een proefdruk. Je doet dit door in de ontwerptool bovenaan op 'bestellen' te klikken en vervolgens op proefdruk. Onze kaartjes zijn leverbaar in verschillende formaten en het systeem zet meteen het juiste envelopformaat erbij. 

Daar zie je ook meteen een keuzemenu met verschillende kleuren enveloppen en papiersoorten. Je kunt bij ons kiezen uit de volgende papiersoorten: 

 • gebroken wit - gebroken wit papier met een hele lichte glans
 • mat wit - spierwit papier met matte look 
 • metallic - voor een extra luxe kaartje met glinstering
 • Structuur - gebroken wit papier met een structuur /reliëf in het kaartje. Hele lichte kleuren zijn op deze papiersoort minder goed zichtbaar. 
  Als op je scherm de kleur niet goed leesbaar is, dan is dat op het kaartje vaak ook niet. Kies niet te lichte kleuren.

Stap 4:

Wil je de enveloppen vooraf al bestellen, klik dan op 'enveloppen vooraf'. Hier kan je de enveloppen in het juiste formaat en je favoriete kleur bestellen. Je hebt een keuze uit verschillende kleuren enveloppen voor de vierkante kaarten. De kosten zijn € 0,30 per stuk voor zowel de witte als de gekleurde enveloppen. De enveloppen worden verstuurd met de pakketpost, en hier betaal je dan ook de pakketkosten voor. 
 • Formaten enveloppen:
 • 12x12 (passend bij de dubbele kaartjes van 11x11)
 • 14x14 (passend bij de dubbele kaartjes van 13x13)
 • 15,5x15,5 (passend bij de dubbele trouwkaarten van 15x15). Deze maat is alleen in wit leverbaar.
 • 13X18 (passend bij de rechthoekige kaarten, zowel enkel als dubbel)
 • 11x22  (passend bij de staande en liggende enkele smalle kaart en de dubbele liggende kaarten).  

Wil je een andere kleur envelop? 

Wij hebben niet voor ieder model alle kleuren enveloppen op voorraad. We hebben in onze webshop wel 2 varianten van een gerecyclede envelop. Voor de kaartjes in formaat 12x16,6 leveren we alleen witte enveloppen via de drukkerij maar voor dit formaat kan je ook kiezen voor een bruine envelop. Bekijk deze enveloppen hier.

Wil je een andere envelopkleur, dan verwijzen we je graag door naar www.enveloppenwinkel.nl. Zij hebben heel veel voorraad in alle formaten en kleuren. Als je niet precies weet welk formaat je nodig hebt, vraag ons dan even om advies.

Stap 5:

Hoera, jullie kindje is geboren of je wilt de trouwkaarten gaan bestellen. Ga in je account naar het juiste kaartje en pas de laatste gegevens aan. Ga daarna naar 'bestellen' en klik het juiste aantal, de kleur envelop en de papiersoort naar keuze aan. Vervolgens kom je in het betaalproces en betaal je de bestelling via Ideal. Na betaling is de bestelling definitief. Verander na je bestelling niets meer in het ontwerp. Het systeem heeft even de tijd nodig om een pdf van jullie kaart te genereren. Als je dingen verandert, kan dat mis gaan. Wij versturen de bestelling naar de drukkerij en deze zorgen voor het drukken en verzenden van jullie pakket. Voor 12 uur besteld (ma t/m vr) , is dezelfde dag gedrukt en verzonden en in de regel de volgende dag geleverd (di t/m za). GLS garandeert dat 95% van alle postzendingen op tijd wordt bezorgd. De bezorgtijd is bedoeld als indicatie en niet als garantie.

Bestellingen die op vrijdag na 13.00 uur en in het weekend worden besteld, worden pas op maandag gedrukt en verzonden.

Succes met het opmaken en bestellen van jullie kaartje!

Mocht je na het lezen van dit stappenplan nog vragen hebben, kijk dan even op onze pagina 'vragen' of lees de ontwerptips.