Trouwkaarten zelf maken

Zelf trouwkaarten maken bij Fientje & Co

 
Trouwkaarten zelf maken  
 
Gaan jullie trouwen, dan zoeken jullie vast een mooie trouwkaart die bij jullie past. In deze blog vertel ik wat meer over hoe je de trouwkaarten zelf kan maken op onze website.
 

Collectie trouwkaarten

Wat is er leuker dan trouwkaarten zelf maken? Bij Fientje & Co hebben we een standaard collectie trouwkaarten die je zelf kunt maken en bewerken in onze ontwerptool. Kies een kaart die jullie aanspreekt en klik deze aan. Je krijgt dan een beter beeld van de trouwkaart hoe die eruit ziet, en je kunt ook de binnenkant bekijken met de knoppen onder de kaart. Rechts boven zie je een button met de tekst ‘MAAK DIT ONTWERP’. Nu kom je in de ontwerptool en kan je de kaart bewerken.
 

Aanpassingen

Aan de linkerkant vind je buttons die je kunt aanklikken om teksten te maken, illustraties toe te voegen, een eigen foto uploaden of de achtergrond aan te passen. Op de collectiekaarten staan voorbeeldteksen. Klik daarop om ze aan te passen in een eigen tekst. Het lettertype kan je zelf aanpassen evenals de grootte van de letters en de kleuren van de teksten. Liever een andere achtergrondkleur, kies dan een andere kleur uit het kleurenpalet. Je kunt ook achtergronden kiezen met stipjes, hartjes of andere patronen. Maak op deze manier een heel persoonlijke trouwkaart en sla de kaart op in je account.
 

Extra kaartjes bij je trouwkaarten

Op de trouwkaarten zelf staat vaak alle basisinformatie voor jullie trouwdag, zoals tijden en locaties. Door gebruik te maken van extra kaartjes kan je een persoonlijke uitnodiging toevoegen voor je dag-of avondgasten. Zo weten de gasten precies waar en op welke tijd ze ergens moeten zijn. Leuk om deze kaartjes met pictogrammen te maken. Bij veel trouwkaarten hebben we ook losse kaartjes gemaakt, maar als er geen bijpassend programma kaartje tussen staat, maken we het voor je zonder extra kosten. Nog persoonlijker is het als je de trouwkaarten zelf maakt met een foto label.
 
 

Trouwkaarten bestellen

Ben je tevreden over je ontwerp, dan kan je de trouwkaarten gaan bestellen. Klik op je kaartje en ga naar de ontwerptool. Klik op BESTELLEN’. Je komt dan in een bestelmenu waar je het formaat, de papiersoort en de envelopkleur kunt kiezen. Doe de kaart in je winkelmand en ga terug naar je ontwerpen om ook een proef te bestellen van de extra kaartjes bij je trouwkaart. De eerste proef is gratis. De kaarten worden gedrukt en verzonden in een mooi pakketje en je kunt thuis de kaarten op je gemak bekijken en eventueel aanpassingen doen in je account. 
 

Maak een mooi pakketje

Verstuur je trouwkaarten in een mooi pakketje. Koop mooi touw of lint en bevestig de losse kaartjes aan de trouwkaarten. Je kunt ook kalkpapier kopen en in stroken snijden en eromheen doen. Doe er een klein takje met droogbloemen tussen (niet te dik anders beschadigt je kaart) en het ziet er prachtig uit. Sluit je envelop met een mooie sluitsticker en het wordt een feestje om te versturen.
 
Ben je zelf creatief dan kan je natuurlijk ook helemaal zelf trouwkaarten maken en beginnen met een blanco kaart. Kies een formaat, enkel of dubbel en start met ontwerpen in de tool. Voeg zelf achtergronden en illustraties toe, en schrijf teksten in een zelf gekozen lettertype. Je kunt ook een foto toevoegen en erop laten drukken. Kies hieronder een kaart om zelf te ontwerpen:
 
 
Trouwkaarten zelf maken